Brug print til at øve engelsk med dit barn

Hører du til den type af forældre, der godt kan lide at sikre, at yngstemanden er godt med på skolefronten? Eller er dit barn bare super interesseret i at lære engelsk – elelr et andet fremmedsprog for den sags skyld – for tiden? Jamen så er det da bare med at gribe bolden og ride med på hans eller hendes motivation, og få øvet noget sprog. Måske er I endda en af de få, der komemr ud at rejse til udlaandet i denne somemr? I så fald er der endnu mere grund til at få øvet lidt engelske gloser med jeres barn eller børn.

Heldigvis kræver det faktisk ikke særlig meget at gå igang med at øve fremmedsprog. Først og fremmest er der rigtig meget læring bare i at lytte og måske udveksle nogle simple gloser til hinanden, men du vil også kunne finde meget hjælp hvis du kigger på hjemmesider, der beskæftiger sig med læring for småbørn, eller eventuelt i nogle rigtige bøger.

Så kompliceret behøver det dog ikke at være. Du kan nemlig også bare printe papirer ud – eller måske tegne dem selv, for også at få dyrket kreativiteten lidt –  som I kan bruge til at øve med. 

Sprogøvelser med billedkort

Billedkort er et eksempel på en metode, du kan bruge til at øve engelsk eller et andet fremmedsprog sammen med dit barn.

Hvis du vælger at tegne kortene selv, skal du ikke bruge andet end papir og blyant/tuscher til øvelsen.

Hvis du foretrække at printe kortenene ud, skal du selvfølgelig have adgang til en printer samt papir og blæk/toner (eksempelvis kunne det være TN245,, som sælger på Tonerland.dk) i så fald det ikke er en printer, du låner et andet sted fra. 

Herefter gælder det om at tegne eller printe billeder ud. Det kunne eksempelvis være billeder af fire eller flere forskellige dyr – en slange, en elefant, en hest og en kat, eller hvad du og I nu synes.

Præsenter dyrene

Først præsenterer I dyrene. Du kan starte: This is a snake. Senere kan dit barn selv prøve at trække et kort og præsentere dyret.

Hand me

Herefter kan I begynde at øve dialoger. Det kunne for eksempel være noget a la dette:

Voksen siger: Lars, can you hand me an elephant?

Eller Can you hand me an animal?.
Og så: What animal is it?
Hvorefter barnet svarer efter bedste evne.

I kan også øve på mange andre måder. Dette er bare til inspiration.