Det skal du tænke over når du skal lave et nyt blomsterbed

Elsker du også at gå ude i din have og nyde synet af de mange flotte planter, som pryder de mange bede du har anlagt? Eller er du helt ny med hus og have og er i tvivl om, hvordan du får de flotteste farverige planter at kigge på? Så læs med her, for det er ikke helt ligegyldigt hvordan du behandler dine planter, når først du har fundet dem du vil have i din have. 

Hvad skal du tænke over?

For det første skal du finde ud af, hvilket udtryk du godt kunne tænke dig i din have. Tænk over hvilke farver du gerne vil se, måske du vil elske en have fyldt med blomster i lilla nuancer, eller måske du er mere til at have en masse forskellige grønne nuancer. Uanset hvad, så er det vigtigt at tænke over og vigtigt at undersøge hvilke blomster du kan få i den eller de farver du ønsker. Når du skal igang med at anlægge selve bedet, er det vigtigt du tænker over ikke at sætte de høje planter forrest, men derimod de lave, og så højere og højere planter ind til enden af dit bed. På den måde får du den bedste balance i dit bed. 

Det er også vigtigt at finde ud af hvilken type jord du har i din have. Måske du er så heldig at din jord er utrolig næringsrig og du ikke skal gøre noget. Men du kan også risikere at din jord ikke har ret meget næring til dine nye blomster, og så er det vigtigt at du sørger for at hjælpe jorden på vej, med en omgang jordforbedring. Husk på, der er også nogle planter som skal bo i en sur bund og andre som bare ikke kan vokse hvis jorden er alt for sur. Alt dette ved de på planteskolen. 

Når først du har fået plantet dine blomster og de begynder at vokse, så er det nødvendigt at undersøge, hvordan du beskærer dine planter korrekt. For det er ikke helt ligegyldigt hvordan og hvornår du beskærer de forskellige planter. En korrekt beskæring vil sikre dig at dine planter overlever men også at de vokser flot og er fyldt med blomster og blade næste år. Og husk endelig at vande dine blomster, når vejret ikke selv synes at der skal komme vand, ellers risikerer du at dine nye planter dør. 

Så at anlægge en ny have eller et nyt bed, er ikke bare lige noget man gør. Husk at tænk over hvad du ønsker og husk at søge inspiration. Klik her for mere information og inspiration.