Få mere information om håndvægte

Hvad er en håndvægt?

Det er de færreste mennesker i nutidens samfund, der ikke har hørt om håndvægte. Derfor er det også de færreste mennesker der ikke er i stand til at svare på hvad en håndvægt er, men når det så er sagt, ved du så også hvor langt tilbage den kan spores?

En håndvægt er, som ordet så fint antyder en håndvægt til hånden. Det er uden sammenligning den mest populære samt mest anvendte form for træningsudstyr.

Brugen af håndvægte kan spores helt tilbage til det gamle Grækenland. Dengang gik håndvægtene under navnet halteres. Den daværende version bestod ofte af sten frem for jern, da det var et mere tilgængeligt materiale for alle.

Når man eksemeplvis trænede længdespring, brugte man gerne håndvægte til på den måde at tynge ens hop og derved give ekstra længde når det virkelig gjaldt.

En håndvægt er et redskab der er nem at anvende med blot et enkelt håndgreb. Og det er muligt at købe dem i et hav af forskellige farver, størrelser, former og materialer.

Hvorfor bruge håndvægte?

Det at anvende en håndvægt i din træning, kan rent faktisk have flere fordele end blot at styrke musklerne. Det kan også være en helt fantastisk redskab at have ved hånden, hvis der er tale om et træningsprogram til fedttab. Dette betyder med andre ord også, at det ikke er muligt for dig at komme udenom at gribe en enkelt håndvægt eller to, hvis du ønsker en mere styrket og tonet fysik.

Ved brugen af håndvægte bliver det muligt frit at udføre unilaterale øvelser, dette betyder øvelser hvor man kun styrker den ene del af kroppen af gangen. Dette er en kæmpe fordel ved håndvægte, som eksempelvis vægtstangen ikke er i stand til at tilbyde.

Når alt dette så er sagt, er det aldrig nok blot at gøre brug af én enkelt form for træning, når man er i gang og derfor anbefales det altså heller ikke, at man går all-in på håndvægte, frem for vægtstænger eller kettlebells. Det handler blot om, at man skal være opmærksom på hvorvidt man får en asymmetrisk balance i kroppen eller ej.

Hos Nettofitness.dk har de gjort det nemt for deres kunder, at finde den allerbedste håndvægt til dem og deres specifikke behov. Du kan se deres top 5 håndvægte fra 2021 ved blot at følge dette link de bedste håndvægte til styrketræning, og på den måde bliver klogere på, hvilken der passer bedst til dig, din krop og dit budget.