Sådan finansierer du din egen restaurant

Er det altid dig, der står for andestegen juleaften og dig, der inviterer til overdådig treretters middag? Har du overvejet at melde dig til MasterChef og har du altid en idé om, hvordan man kan lave asparget, smør og pastinak til noget, der ligner en michelinværdig ret? Du befinder dig bare bedst med skeer i hånden, paletknive på panden og stegeos i håret, bag et forklæde naturligvis og helst med gang i 7 kaseroller samtidigt. Måske overvejer (eller bør) du overveje at åbne din egen restaurant eller café, hvis du kan nikke ja til ovenstående.

Sådan åbner du en restaurant

Det første skridt er naturligvis at tage skridtet. Du skal finde ud af, om det er dét, du skal. Når du har taget beslutningen er det blot at kaste sig ud i det, glæde sig og naturligvis planlægge en lille smule. Sidder du i et fast job nu, skal det naturligvis opsiges, og har du en opsigelsesperiode skal den også overholdes. Dernæst skal du begynde at lede efter lokaler. Skal det være en sort restaurant midt i byen? Vil du hellere have en mindre restaurant, skal den ligge i yderområdet eller skal det måske endda være en kæde? Når du har fundet lokalerne, kan du begynde at overveje, hvad der dernæst skal ske. Hvor mange ansatte, skal du have? Hvad forventer du, de skal have i løn? Har du sammensat menukortet, ellers skal du også overveje det, ligeso du skal finde ud af, hvordan du skal indrette dig.

Startkapital skal der til

Medmindre du er en sand mester i at spare op, så har du højest sandsynligt brug for et startskud i form af kapital, når du starter op. Især når du åbner op med egen restaurant, kan det være vigtigt, at du får en økonomisk håndsrækning i form af et lån. lån penge til din opspartsfase, og du er godt i gang. De færreste har selv til opstarten og indskuddet, så der er ingen ko på isen over at låne penge.

Få styr på det vigtige

Hvis du går fra lønmodtager til pludselig at være selvstændig med egen forretning, husleje og faste udgifter på dit arbejde, er det vigtigt, du sætter dig ind i hvordan tingene foregår korrekt. Skal du udbetale løn skal du have hjælp fra en revisor eller tilknyttet et lønkontor. Du skal også sætte dig ind i momsreglerne, fradraget for virksomheder og en masse regler om hvornår og hvor længe dine medarbejdere må arbejde. Det er vigtigt, at du følger reglerne på de punkter, ellers kan det koste dig dyrt. Har du ikke selv styr på det eller orker du ikke at bakse med den del, så sørg for at team op med en, der har styr på reglerne. Så er du klar til gryder, potter og pander – og gæster inden længe.

Læs om www.online-lån.dk her